Gaby Timmerman is Sjamanistisch healer en Energetisch Therapeut. In 2011 afgestudeerd aan de Academie voor Spirituele Integratie, waarna zij 6 jaar in de reguliere GGZ heeft gewerkt als Mindfulness trainer. Nadat zij in de zomer van 2016 moeder is geworden, lukte het haar niet langer om nog mee te bewegen tussen de kaders en protocollen van het medisch model van de reguliere zorg en is zij sinds begin 2017 volledig op eigen benen gaan staan in eigen praktijk.

Tijdens een Sjamanistisch festival in Brazilië in 2012 kreeg zij de opdracht van de plantspirit Ayahuasca om een leraar te gaan vinden en zich te gaan verdiepen in Sjamanistisch werk. Voor haar eigen gevoel, heeft haar Spirituele pad nu echt de richting gekregen waar zij een lange tijd naar op zoek was. Het lijkt erop dat alles voor 2013 informatie vergaren was om uiteindelijk tot een geheel te komen toen zij in de leer ging bij Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka) van het Instituut voor Siberisch Sjamanisme. In het Sjamanisme heeft Gaby haar ware passie gevonden en zij ondervindt zelf dat de Sjamanistische healingen zeer krachtig zijn en op de diepere niveaus van ons mens- zijn doorwerken. Daarbij herstelt het de liefdevolle verbinding met het Universum en de natuur. Haar missie is om zoveel mogelijk lichtheid de wereld in te brengen en deze wereld een klein beetje beter achter haar te laten dan toen zij haar betrad. Haar medemens terugbrengen naar zijn/ haar essentie en te verbinden met Al dat leeft.

Zij combineert energetisch werk, sjamanisme en ademwerk om te gronden in het lichaam. Haar ervaring is door een Sjamanistisch veld neer te zetten, er veel meer gebeurt en het werk dieper kan doorwerken omdat het gebruikt maakt van spirithelpers die in vele werelden tegelijk leven. De verbinding met het Zelf, Spirit en Moeder Aarde is hierbij het uitgangspunt. Alle technieken worden integraal gebruik waarbij de overige technieken ondersteunend zijn aan het Sjamanistisch werk.

Tijdens haar werk maakt Gaby veelal gebruik van zang, ratel en drum als loop om de Spirits naar deze wereld te halen en stelt zij zich open als kanaal waardoor Spirithelpers zowel met als door haar heen kunnen werken. Hierdoor blijft het altijd een klein beetje een verrassing wat er precies komt. Gaby stelt de kaders maar de inhoud onthult zich in het moment zelf.

Overige trainingen:

– Initiation of the Salhumador door Roxana Campos Araya

– Sjamanistisch Ademwerk, Reis van Dood & Sterven/ Psychopopompos door Definest

– Spiral Seed Retraite door Jate Kulchavita

– Rouwvrouw door Linda Wormhoudt

– Palliatieve Zorg voor Verpleegkundigen door VuMc

– 13e Rite van de Munay Ki/ Rite of the Womb door Justine Mana Maururua & Lisa Marieke

– opleiding Deugden Yoga docent door DolfijnWellness o.l.v. Patty Jongemeats

– Vipassana Meditatie in Dilsen, België


Daarnaast is zij opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige en werkt zij als palliatief verpleegkundige in een hospice.